Programació La 2

Dilluns, 1 març de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Paula Farias
Óscar López s'endinsa en el món dels cooperants de la mà de la Paula Farias, autora de Fantasmes blaus, novel·la que transporta a escenaris bèl·lics de l'Afganistan, al mateix temps que incideix en la importància de les mirades en un món on les dones són gairebé invisibles. Aprofitant la presència d'aquesta activista de Metges Sense Fronteres al programa, es conversa amb el cineasta Fernando León de Aranoa, que va adaptar per al cinema l'anterior novel·la de Farias, Dejarse llover. A continuació, el reporter de guerra Gervasio Sánchez explica com realitza el seu treball en zones de conflicte i l'escriptora Lara Moreno recita un poema del seu últim llibre, Tempestad en víspera de viernes.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Felinos en la tormenta
Cada estiu durant uns mesos intensos la pluja transforma el món dels grans felins a Botswana. En aquesta terra àrida l'aigua proporciona un període estrany d'abundància, però aquest any la voluble estació humida beneirà una família amb xàfecs i en maleirà una altra amb sequera.
Documentals
Durada: 45'
08.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.55
El escarabajo verde
Decidir lo que comemos
L'espai recupera aquesta setmana un reportatge sobre el sistema agroalimentari actual. Aquest tendeix a la desconnexió entre persones i territoris i, a més, la pandèmia actual provocada per la COVID-19 no ha fet més que posar una lupa al debat sobre la seva sostenibilitat. El programa coneix el parc agrari del Baix Llobregat al costat de la gran urbs metropolitana de Barcelona. Els seus una mica més que tres mil hectàrees de sòl agrícola que avui gaudeixen de protecció són com un tresor. Lluís Parés, del sindicat agrari Unió de Pagesos, impulsor des de l'origen d'aquest model de protecció, explica que es tracta d'una lluita contínua i assegura que, en aquest territori, vital per al futur, no es pot baixar la guàrdia, sobretot des del recent intent del 2012 de situar-hi el projecte Eurovegas. Més tard, en un dels camps del parc agrari, s'observa Ferran Berenguer i Joan Llorens recol·lectar les seves fruites i hortalisses i distribuir-les a la ciutat. Fa una dècada que es van associar per crear la marca d'horta ecològica Cal Rosset.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
El Louvre desde dentro
Documental que descobreix la feina que s'exerceix quan el Louvre no està obert i les obres estan en calma. En alguns departaments és el dia més actiu de la setmana: es neteja, es repara i s'embalen obres d'art. Una feina entre bastidors.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Documenta2
Inclou Las casas más extraordinarias del mundo: Bosque: Piers Taylor i Caroline Quentin visiten la Casa Levene, a El Escorial; Tower House i Shokan, a Nova York, i la casa Bajo Pohutukawa, a Nova Zelanda.
Documentals
Durada: 60'
12.50
Mañanas de cine: Sudán: la Reina del Nilo
L'acció transcorre a l'antic Egipte. La Naila, filla de l'assassinat rei de Kemmis, es proposa venjar-se del bandit capitost a qui fa responsable de l'assassinat del seu pare.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.00
Los ferrocarriles costeros con Julie Walters
Gales
En aquest últim capítol, Julie Walters viatja per la costa de Gal·les, per les línies que van perdurar després de les retallades dels anys 60. Des de Abystwyth fins a Liverpool en l'actualitat són petits trens de rodalia i alguna relíquia de vapor.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Expedición culinaria: alimentos de la tierra
Inclou Otoño i Dulce y amargo: Maeve explora de la mà del xef espanyol Pablo Tordesillas una recepta de porros a la brasa amb salsa romesco. A continuació, la xef Rosa Mitchell comparteix la seva versió de la caponata, un plat de verdures agredolces.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Corea salvaje: Voces de la naturaleza i Supersentidos: fuerzas especiales: Cuerpos de élite: En les batalles en la naturalesa alguns animals estan més ben equipats per a la lluita que uns altres. La supervivència exigeix un avantatge, una habilitat o un talent especial. Aquests talents extraordinaris atorgats per la naturalesa configuren els cossos d'elit del regne animal.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La Estatua de la Libertad. El gigante francés
Documentals
Durada: 50'
19.00
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou Ollas y sartenes i La barbacoa asiática: La cuina asiàtica és molt intensa: els wok, els ganivets, els núvols de vapor i la zona de la graella. A vegades dins del restaurant, però també fora, perquè aquí és on els plats cobren vida. En aquest episodi: un plat típic de Hanoi, la planxa coreana i broquetes de Shenyang.
Documentals
Durada: 50'
19.50
Deslenguados
Guerra
Dani Orviz descobreix el llenguatge de guerra amb la periodista Rosa Maria Calaf, corresponsal de Radio Televisión Española durant 25 anys. A més, Orviz xerra amb el periodista esportiu Ramiro Martín sobre els grans mestres de l'insult, els argentins; mentre que el periodista Jacinto Antón li explica l'origen militar de moltes de les expressions que s'utilitzen en el dia a dia.
Altres
Durada: 30'
20.20
La nueva escapada de Gino
En el primer lliurament, el Gino aprèn a fer pasta fresca orecchiette a la ciutat d'Alberobello, Patrimoni de la Humanitat. A continuació, el Gino prepara el seu plat de peix favorit, peix espasa amb patates saltades, a Santa Maria di Levca, la ciutat entre dos mars.
Documentals
Durada: 45'
21.05
Megaciudades magníficas
Jakarta
Jakarta és una bogeria, sis vegades la grandària de París i amb 10 milions d'habitants, és l'urbs més gran del sud-est asiàtic, un gresol de gents de diferents orígens i religions.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Días de cine clásico: Centauros del desierto
Tres anys després de la guerra de Secessió, Ethan Edwards torna a casa, on l'esperen el seu germà, la cunyada, les dues nebodes, la Lucy i la Debbie, i un noi mestís anomenat Martin. La Lucy està promesa amb un jove anomenat Brad, la germana del qual, la Laurie, està enamorada del Martin.
Pel·lícules
Durada: 120'
00.00
El origen de la mafia. Chicago
Inclou El primer asesinato de Capone i Una muerte en la familia: Italians i irlandesos arriben a un acord de cooperació entre ells i creen la xarxa més gran de contraban d'alcohol de Chicago. Decidit a aconseguir el control absolut, el Torrio suborna la policia i la classe política i campa a pler per tota la ciutat.
Documentals
Durada: 80'
01.20
Conciertos de Radio 3
Tündra. Tündra, una de les millors bandes del folk nacional, fan una revisió contemporània de la música tradicional de La Rioja.
Altres
Durada: 30'
01.50
El Oeste de Robert Redford
Sangre y oro
Mentre l'agència de detectius Pinkerton persegueix Jesse James, la febre de l'or als pujols negres de Dakota posa fi a la pau amb els Sioux, els líders dels quals forgen una aliança entre les tribus índies.
Documentals
Durada: 50'
02.40
Rebelión en la moda
El 24 d'abril de 2013, el Rana Plaza s'esfondra a Bangladesh. Sota les runes, 1.135 treballadors, explotats per la indústria de la moda, moren esclafats. A tot el món, creadors i activistes s'aixequen contra la moda globalitzada. Alguns tornen a teixir, altres transformen roba usada o creen amb impressores 3D, però tots volen una activitat ètica i s'acomiaden de la moda intensiva i superficial.
Documentals
Durada: 55'
03.35
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El horno tandoor i El asador: Malgrat les complicades tècniques modernes de cuinat i de l'ús de les espècies, no hi ha res com veure girar la carn o el peix en un rostidor. En aquest episodi, es prepara rostit argentí a la cruz, xurrasco de picanha, garrí de Sardenya, pollastre piri-piri portuguès i xai de Pasqua grec.
Documentals
Durada: 50'
04.25
La Patagonia. La costa de las orcas. Los últimos
A la costa salvatge de la Patagònia, arriba la data de la visita d'animals fascinants, com balenes australs, orques, elefants marins i pingüins.
Documentals
Durada: 45'
05.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'