Programació La 2

Divendres, 31 març de 2023
06.00
Para todos La 2
Montse Elías parla de l'edatisme, dels malentesos en el llenguatge i del Projecte Soar. A més, Fernando Valladares investiga les morts causades pel canvi climàtic, i Patricia Ramírez aconsella com reconèixer la bondat.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.05
Australia con Julia Bradbury
La Ruta de los Exploradores. Australia meriodional
La Julia viatja per l'Austràlia meridional seguint la Ruta dels Exploradors, un dels viatges més llargs per carretera del món. En el seu camí, descobreix Coober Pedy, una localitat minera en què els habitants viuen en habitatges subterranis.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La Francia secreta de Rick Stein
Normandía, Picardía y Champaña
Rick Stein s'embarca en un nou viatge pels camins de França, des del Canal de la Mànega fins al Mediterrani.
Documentals
Durada: 60'
08.55
El Camino del Cid: diario de una ciclista
La defensa del sur: de Xàtiva a Biar
L'Ainara visita Xàtiva abans d'emprendre el seu camí cap al proper objectiu, arribar a Biar. Abans de seguir la ruta, ha quedat amb Miguel Soro, un bon amic vinculat al ciclisme i al món de l'art. A més, aprofita per trobar-se amb Salvador Sanchis, exciclista professional.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
11.10
Stonehenge. La verdad oculta
Stonehenge és un monument enlluernador i icònic ple de misteris. Tractant de conèixer els costums i la cultura del poble que el va construir, l'equip del prestigiós arqueòleg Vince Gaffney ha fet un descobriment sorprenent gràcies a la nova tecnologia: un enorme anell subterrani.
Documentals
Durada: 45'
11.55
Serengueti
Intriga
Mentre que alguns animals porten a la vida nous membres en temps pacífics, s'apropa una gran tempesta que transforma el seu món acollidor en un malson humit.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: Ursus
L'Ursus torna al seu país, després de molts anys de guerra, per reunir-se amb l'Attea, la seva xicota, filla de l'escultor, el Clio. Però, en arribar, la Doreida, esclava cega del Setas, li explica que el Clio ha estat assassinat, i l'Attea, raptada.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.15
Espacios naturales: huellas trashumantes
La vereda de las reses bravas
Capítol que mostra una transhumància única al món, un viatge d'anada i tornada, d'un ramat de més de 600 caps de bestiar salvatge.
Documentals
Durada: 30'
14.45
Las rutas D'Ambrosio
Las cuencas mineras de Aragón
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a la comarca de Conques Mineres, a Terol, per conèixer tot el que ha donat i continua donant aquesta terra; el carbó, que va ser el motor econòmic de la regió, i productes gastronòmics tan saborosos com les mongetes, els bolets o les tòfones.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Bandas de la isla de los lémures: La dinastía de Berenty i Sexo, mentiras y mariposas
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Agua por un tubo
El programa parla aquesta setmana de la nova obra de la Canonada de la Plana Manxega que connecta des d'aquesta setmana amb el transvasament Tajo-Segura per portar aigua de boca a Ciudad Real, Conca i Albacete. Es tracta d'un primer tram d'uns 50 hm3 del transvasament Tajo-Segura anuals, dels quals 30 hm3 es destinaran a abastament i 20 hm3 al Parc Nacional Tablas de Daimiel.
Altres
Durada: 30'
18.35
La Francia secreta de Rick Stein
La Provenza
Rick Stein s'acosta al final del seu periple per França amb una darrera mirada a la Provença, abans de travessar la costa mediterrània.
Documentals
Durada: 60'
19.35
Un país para leerlo
Ourense
El programa viatja aquesta setmana a Ourense per descobrir racons literaris i conversar amb autors com Juan Tallón i Alba Cid. A través de llibres, lectors i llibreries, es coneix l'anomenada Atenes de Galícia, per la concentració d'escriptors i intel·lectuals que la van poblar durant el segle XX.
Altres
Durada: 30'
20.05
Los conciertos de La 2
ORTVE Nº16. Temporada 2022-2023. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 75'
21.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
21.25
Plano general
La vídua de Carlos Saura, mort la vigília de la gala dels Goya, que li van concedir el Goya d'Honor, fa un repàs de la pel·lícula de la seva vida en comú. L'actriu Eulàlia Ramón homenatja Saura i valora la seva qualitat com a ésser humà i com a cineasta. Així mateix, revela com els últims dies de vida del cineasta tots dos es van confessar l'un a l'altre que no sabien que s'estimaven tant.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Son de mar
Durant l'estiu, l'Ulisses arriba a una petita localitat llevantina per treballar com a professor de literatura. Allà coneix la Martina, la filla dels propietaris de l'hostal on s'allotja.
Pel·lícules
Durada: 120'
00.00
Historia de nuestro cine: La camarera del Titanic
A la França de 1912, el Horty, un jove obrer, guanya en un concurs organitzat per l'empresa on treballa un bitllet per anar a Southampton i veure com salpa el Titanic. A l'hotel on s'allotja, el Horty coneix una de les cambreres del transatlàntic. La jove no té cap lloc on dormir, ja que tots els hotels estan plens.
Pel·lícules
Durada: 100'
01.40
Las noches del Monumental
Los saxos del Averno
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 70'
02.50
Documenta2
Inclou Objetivo la Luna. El sueño de una nación lunar
Documentals
Durada: 55'
03.45
La Francia secreta de Rick Stein
Languedoc-Roussillon
El viatge de Rick Stein el porta als climes més assolellats de la Mediterrània, on explora el llegat francocatalà del Rosselló als contraforts dels Pirineus, a tocar de la frontera espanyola.
Documentals
Durada: 60'
04.45
Bandas de la isla de los lémures
El camino de la independencia
Ningú no s'escapa de les lluites de poder: des de Crystal fins a Erica, cada lèmur ha de lluitar per mantenir el seu lloc a la tropa. A més, Tommy, el fill de Crystal, aprèn que la vida no sempre és fàcil al cim.
Documentals
Durada: 45'
05.30
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Al llarg de 13 episodis, Miquel Silvestre recorre la conflictiva frontera de l'Afganistan, arriba entre la neu i el fred glacial al punt més al nord d'Europa al qual es pot accedir en vehicle rodat i supera els enfangats camins berbers a les agrestes muntanyes africanes de l'Alt Atles, entre altres reptes.
Documentals
Durada: 50'