Programació La 2

Divendres, 21 juny de 2024
06.00
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Intermedio B2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Intermedio B2.4
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Para todos La 2
Montse Elías s'interessa per les dones que no aconsegueixen ser mares i analitza la feina de la fundació Espigoladors. A més, mostra la inclusió de nens sords a Kenya i el voluntariat de RTVE amb joves amb la síndrome de Down.
Altres
Durada: 30'
08.05
El hotel cactus
Un cactus gegant del desert de Sonora compleix dos segles de vida, feliç d'haver estat refugi per a hostes passatgers i veïns adorables.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Jardines con historia
Casita del Príncipe y Casita del Infante, El Escorial
Al vessant sud de la Serra de Guadarrama, a prop del monestir d'El Escorial, hi ha dos palauets amb els seus jardins envoltats de bosc. El 1771, el monarca Carles III va ordenar la construcció d'aquestes cases per a dos dels seus fills: l'infant Gabriel de Borbó i el futur rei Carles IV.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Cómo hacerse un registro en el trabajo y 1152 empleos
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
El planeta verde
Mundos estacionales
El bosc més gran de la Terra, amb 750.000 milions d'arbres, es troba al límit septentrional d'un món extraordinari. Situat entre els pols gelats i els tròpics càlids i humits, aquest és un món molt diferent, que es transforma contínuament
Documentals
Durada: 50'
11.40
Un país para leerlo
Sagunto
El programa viatja a Sagunt per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Santiago Posteguillo i Lola Mascarell.
Altres
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine: Pluma blanca
L'exèrcit de cavalleria dels Estats Units duu a terme una missió de pau en terres de Wyoming, on habiten els indis xeienes.
Pel·lícules
Durada: 100'
13.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
13.55
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 5: Villafranca de los Barros a Aldea del Cano
El Peio pedala en direcció a Almendralejo per tastar el vi de la regió. A continuació, a l'embassament d'Alange, descobreix la Vía Ferrata. Després d'aquesta experiència, es dirigeix a Mèrida per conèixer-ne els secrets. Finalment, segueix el seu camí per la Via de la Plata degustant la vedella i descansant, després d'un dia molt dur, a Aldea del Cano.
Documentals
Durada: 30'
14.25
¡Cómo nos reímos! Xpress
Gila
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 15'
14.40
UEFA Euro 2024
Prèvia i partit (15.00 h). Els ucraïnesos, que van ser escombrats del camp en la primera jornada per una inspiradíssima selecció de Romania, esperen compensar-ho aquesta tarda amb una victòria contra els eslovacs, que ja van fer els deures i van sumar els tres punts en el primer partit. Des del Düsseldorf Arena.
Esports
Durada: 135'
16.55
Grandes documentales
Inclou La vida en los ríos de África: Río Okavango i La carrera de la vida: Los reptiles: Fa més de 300 milions d'anys, els rèptils van emergir dels grans pantans. Tenen la sang freda, i han sobreviscut a centenars d'edats de gel.
Documentals
Durada: 70'
18.05
El escarabajo verde
La invasión de las plantas mutantes
El programa duu a terme una tasca divulgativa per reconèixer quins són els organismes modificats genèticament. Després de gairebé trenta anys de relacionar aquest tipus d'organismes amb un atac a l'ordre natural, la ciència ha començat a reaccionar.
Altres
Durada: 30'
18.35
Atención obras
Juan Carlos Rubio
Cayetana Guillén Cuervo entrevista el director i dramaturg Juan Carlos Rubio, guardonat amb el Premi Talía com a millor autor de teatre de text, que parla sobre els seus muntatges teatrals i les novetats de la nova temporada.
Altres
Durada: 35'
19.10
El Paraíso de las Señoras
El Ricardo comença a treballar amb el seu pare i de seguida s'adona que el seu gran interès no és ell, sinó el nom de la família. D'altra banda, la senyora Agnes parla amb la Gabriela i aquesta interpreta que el Salvatore està interessat en ella, cosa que fa que pensi a fer fora l'Elena de casa seva.
Sèries
Durada: 40'
19.50
El Paraíso de las Señoras
L'Agnes vol que Don Saverio li faci costat en la seva decisió sobre l'Elena, però l'home ha anat de missió a l'Àfrica i el seu substitut s'encarrega de visitar l'Elena. Més tard, el Luciano s'assabenta que l'Óscar és manipulador i perillós, i intenta frenar el seu contracte amb els magatzems.
Sèries
Durada: 40'
20.30
Días de cine
El programa analitza les estrenes més destacades de la cartellera, entre les quals figura Alumbramiento, així com Memory, la novetat de Michel Franco amb Jessica Chastain, i la cinta d'animació Del revés 2 (Inside Out 2). A més, compta amb Dolores Fonzi com a padrina. L'actriu argentina debuta com a directora amb Blondi, que es va presentar al passat Festival de Sant Sebastià i que arriba a les pantalles espanyoles el pròxim 5 de juliol.
Altres
Durada: 60'
21.30
Plano general
L'escriptor i columnista Javier Cercas, elegit recentment membre de la Real Academia Española, és el convidat d'aquesta setmana. Cercas fa un repàs profund de la realitat que l'envolta i analitza la situació política i social espanyola.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Torrente, el brazo tonto
Torrente és un policia espanyol masclista, racista i alcohòlic. Aquest magnífic representant de les forces de l'ordre viu amb el seu pare, paraplègic, a Madrid, on exerceix la seva feina com a defensor de la justícia. Gràcies al seu olfacte, descobreix una xarxa de narcotraficants important al seu propi barri.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Historia de nuestro cine: coloquio
Javier Cámara
El programa ofereix un monogràfic dedicat a l'actor Javier Cámara, que mostra el seu costat més humà i personal, i fa un repàs de la seva carrera al llarg de més de 30 anys.
Altres
Durada: 25'
00.05
Historia de nuestro cine: Ficción
L'Álex és un director de cinema que intenta acabar el guió de la seva pròxima pel·lícula. Amb aquesta excusa decideix marxar uns dies, deixar la seva dona i els seus fills i instal·lar-se a casa d'un amic en un petit poble de muntanya. Aquest racó, tranquil i solitari, és ideal per al seu propòsit.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.50
Las noches del Monumental
Joni Jiménez
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 80'
03.10
Documenta2
Inclou Grandes misterios de la ciencia: ¿Por qué existimos?: El descobriment d'una substància podria esbrinar tot el misteri de l'existència humana. Quan es va crear l'univers, la matèria i una substància anomenada antimatèria s'haurien d'haver anul·lat mútuament. Però això no va passar. Ara, els científics volen descobrir aquest misteri.
Documentals
Durada: 50'
04.00
La costa británica de Kate Humble
Conwy
Kate Humble camina per una costa muntanyosa que allotja dues de les destinacions turístiques més populars del nord de Gal·les: la ciutat medieval emmurallada de Conwy i el resort victorià de Llandudno.
Documentals
Durada: 45'
04.45
La carrera de la vida
Corre como el viento
La necessitat de velocitat és indispensable per a un grup d'animals. Amb els depredadors pràcticament sempre a l'espera de menjar, la presa ha d'evitar constantment que se la mengin. Qualsevol adaptació defensiva que pugui emprar augmenta les possibilitats de supervivència de la seva espècie.
Documentals
Durada: 25'
05.10
La vida en los ríos de África
Río Hoanib
El riu Hoanib recorre unes 170 milles. Neix a la vall del Hoanib, a Namíbia, i flueix per l'àrid desert del Namib fins a la costa dels Esquelets, abans de desembocar a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 50'