Programació La 2

Dimecres, 3 juliol de 2024
06.30
That's English
Nivel Intermedio B1.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Intermedio B1.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 20'
07.45
Flash moda
Hotel Santo Mauro
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències i les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
08.10
La vida en los ríos de África
Río Nilo
El Nil és el riu més gran, més llarg i més antic de l'Àfrica. Al llarg de 6.000 quilòmetres, travessa 11 països i desemboca al Mediterrani. Durant mil·lennis, les seves aigües han sustentat la vida i la civilització. Serpentejant a través del paisatge, les aigües creen una fauna i una flora variades.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Un país para leerlo
Jaca
Aquesta setmana, l'espai viatja a Jaca per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Aloma Rodríguez i Francisco Ferrer Lerín.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Guía para opositar y 1.486 empleos
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
Guardianes del patrimonio
Operación Alfa Íbero
L'espoli arqueològic i l'activitat dels anomenats piteros, els qui busquen tresors enterrats amb detectors de metalls, són els protagonistes d'aquest capítol, que porta Jorge Colomar fins a Jaén, punt calent de l'espoli a Espanya.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Arqueomanía
La forja de los imperios
Manuel Pimentel viatja al cor d'Anatòlia, a la península d'Àsia, darrere la pista de la misteriosa civilització hitita.
Documentals
Durada: 25'
10.50
Megaestadios de Europa
Amsterdam vs. Copenhague
Un cara a cara entre dos estadis mítics d'Amsterdam i Copenhaguen, un duel entre dos estadis del nord d'Europa. D'una banda, el Johan Cruyff Arena d'Amsterdam, als Països Baixos, i, de l'altra, l'Estadi Parken de Copenhaguen, a Dinamarca.
Documentals
Durada: 55'
11.45
Al filo de lo imposible
Navegación y psicobloc en Mallorca
El psicobloc és simplement escalar sense corda sobre el mar, però no es tracta de passejar-se de banda a banda per les parets dels penya-segats. Miquel Riera, pare de l'escalada en penya-segats, en mostra les tècniques, parla de la història i el desenvolupament d'aquesta especialitat i ho demostra en la pràctica.
Documentals
Durada: 30'
12.15
Mañanas de cine: Un dólar por los muertos
La cruenta Guerra de Secessió ja s'ha acabat, i un pistoler descregut i turmentat està decidit a trobar una partida d'or substanciosa que l'Exèrcit de la Confederació va ocultar durant la contesa.
Pel·lícules
Durada: 95'
13.50
El Camino del Cid: diario de una ciclista
El destierro: de Burgo de Osma a Atienza
Ainara Hernando no pot deixar Burgo de Osma sense degustar la típica rosta o torrezno de Sòria, així que decideix tastar aquest producte tan típic de la zona a l'hora d'esmorzar, abans d'emprendre la seva nova aventura. Des d'allà, i seguint la ruta del Destierro, descobreix la història del poble abandonat de Navapalos, on encara es pot trobar una talaia àrab. Les poques cases que es mantenen dretes, fetes de tova, són cuidades per un grup de joves.
Documentals
Durada: 35'
14.25
Las rutas de Verónica
Cádiz
L'almadrava, una tècnica de pesca provinent dels fenicis, és la gran protagonista d'aquest lliurament, en el qual la Verónica recorre la comarca gaditana de la Janda.
Documentals
Durada: 55'
15.20
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.05
Tour de France
Després del repte del Galibier, la direcció de la cursa ha reservat una etapa de descans als corredors. Un traçat que pràcticament és tot pla, i que alguns corredors intentaran guanyar començant a desmarcar-se a molts quilòmetres de la meta. Si no n'hi ha cap que tingui èxit, l'escamot acabarà llançant la lluita d'esprinters a uns quants centenars de metres de la meta. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 105'
17.50
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: China: La Xina, amb més de 1.400 milions d'habitants, es defineix avui com un estat socialista de dictadura democràtica popular. El 75% de la seva producció energètica prové del carbó, però és una de les productores principals d'energies renovables.
Documentals
Durada: 55'
18.45
El Paraíso de las Señoras
La Silvia viu com una tragèdia l'engany del Federico i culpa la Roberta de ser una mala influència. D'altra banda, la Gabriela es presenta com a candidata per ser escollida com a imatge d'El Paraíso, però la Irene és una adversària molt competitiva.
Sèries
Durada: 40'
19.25
El Paraíso de las Señoras
El Ricardo comunica al seu pare que vol que el seu fill sigui reconegut dins la família Guarnieri en tots els aspectes, i l'Adelaide hi té alguna cosa a dir. D'altra banda, el Salvo es culpa de la situació de l'Elena, sola, repudiada i sense feina. Finalment, la Silvia vol evitar com sigui que el Federico vagi a l'exèrcit.
Sèries
Durada: 35'
20.00
¡Cómo nos reímos! Xpress
Cómicas (IV)
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 20'
20.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
20.30
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
Navegando las infernales estepas de Mongolia
Miquel Silvestre ha d'afrontar una etapa dura, amb senderes enfangades, pols i pedres. Perdut enmig de la desolació, busca desesperadament un lloc habitat on poder menjar, beure i fer benzina.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
En busca del bendito asfalto
Miquel Silvestre ha de superar nombroses dificultats per trobar l'orientació correcta, una mica de combustible o fins i tot menjar i beure, ja que Mongòlia es revela com un país immens i desolat on resulta difícil viatjar amb moto.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Documaster
Inclou Studio 54
Documentals
Durada: 95'
23.35
En portada
Territorio Banlieue
L'any 2023, la mort de Nahel Merzouk, un adolescent d'origen magrebí, va desfermar de nou la ira als barris populars parisencs. Les imatges del tret, difoses per les xarxes socials, van atiar la sospita d'un nou cas de violència policial. Els disturbis van deixar protestes i més de 600 detinguts. Unes situacions que recordaven les viscudes el 2005, quan dos adolescents van morir també fugint de la policia.
Altres
Durada: 45'
00.20
¡Guerra a la música disco!
La banda sonora de la pel·lícula Febre del dissabte nit, amb Stayin' Alive dels Bee Gees i el mític ball de John Travolta, va suposar la culminació de l'era disco a finals dels 70. Les minories van aflorar dels soterranis clandestins a les grans urbs i van assaltar les discoteques. La comunitat LGTBIQ+ va aconseguir visibilitat, juntament amb les dones, els afroamericans i els hispans. Va ser un moment d'alliberament i d'obertura, després de dècades de supremacia del rock and roll.
Documentals
Durada: 55'
01.15
Conciertos de Radio 3
Versiones verano (II). Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.45
Pel·lícula: Pregunta a la doctora Ruth
La doctora Ruth Westheimer és una força de la natura. Pionera en el camp de la teràpia sexual, va ser una autèntica institució a les dècades dels 80 i 90. Ara, amb 90 anys, continua procurant ajudar les persones que més ho necessiten amb la promesa que, si l'escoltes, gaudiràs del millor sexe que hagis tingut mai.
Pel·lícules
Durada: 95'
03.20
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Países Bajos: L'Antoine es desplaça a Holanda per conèixer els holandesos i descobrir els experiments o invents que els acosten a la naturalesa alhora que milloren el seu benestar diari.
Documentals
Durada: 55'
04.15
Las rutas de Verónica
Asturias: la comarca de la sidra
La Verónica viatja fins a Astúries, concretament a la Comarca de la Sidra. El punt de partida no pot ser sinó la visita a un pomerar en plena floració de les pomeres i a una sidreria, on beu el primer glopet de sidra dels diversos que l'esperen en aquest capítol.
Documentals
Durada: 55'
05.10
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'