Successos

El quadern negre

Tura Soler

Calendari criminal 2023: gener i febrer

Primer capítol de la relació dels 73 crims en total que es van detectar a Catalunya l’any passat

El primer assassinat que es va detectar el 2023 s’havia perpetrat el 2021.

3 de gener. Apareix el cadàver d’una dona esquarterat enterrat en una finca de Pontons i detenen el seu company i amo del terreny, l’actor Jorge Ferrandis, que confessa que va matar la dona, Ruth, l’estiu del 2021 al pis de Barcelona, va esquarterar el cos i el va posar al congelador fins que va comprar el terreny de Pontons i l’hi va anar a enterrar.

5 de gener. Apunyalen mortalment un home al carrer a l’Hospitalet i detenen un sospitós.

6 de gener. Segon apunyalament mortal la mateixa nit a Catalunya. Un home hondureny mor apunyalat a Nou Barris, a Barcelona.

18 gener. Troben una dona morta amb un ganivet clavat a l’estómac a Balaguer. Detenen el seu company, l’home que havia avisat i havia explicat que ella li havia dit que es volia matar amb un ganivet i que quan s’havia despertat se l’havia trobat al llit amb un ganivet clavat. L’empresonen.

28 gener. Baralla mortal a Terrassa. Un grup de persones llatinoamericanes discuteixen perquè volien seure a la mateixa taula d’un bar on es fuma xixa i l’altercat acaba amb un mort i almenys dos ferits. La policia local de Terrassa va arrestar tres sospitosos que havien participat en la baralla.

28 de gener. Els Mossos acudeixen a una baralla a Vic i quan arriben es troben un home ferit que diu que l’han colpejat amb un objecte però que no vol assistència mèdica. El dissabte els Mossos tornen a ser requerits per la víctima, aquest cop la traslladen a l’hospital i mor. Mesos després els Mossos detenen tres homes a Torelló i un altre a Breda.

7 de febrer. Troben morta Sandra, una transsexual, en un pis del barri de Sant Martí de Barcelona, i detenen el seu company, un home de 52 anys. Els Mossos i el jutjat consideren el crim com un crim masclista tot i que la víctima tenia un nom masculí al seu DNI.

10 de febrer. Fratricidi. Detenen un home de 66 anys per la mort del seu germà després d’una discussió a casa seva a Cornellà de Llobregat.

12 de febrer. Maten a trets a Badia del Vallès Mohamed Gdari, germà del raper Rachid Gdari, músic amb antecedents per l’assalt a narcotraficants. La víctima era dins d’un cotxe i l’homicida li va disparar a la cara des d’una moto i va fugir. El crim es vincula amb la banda dels Casuals.

17 de febrer. Gresca i homicidi. Detenen un home per la mort d’un altre en un domicili de Vallgorguina. La víctima és Óscar, el llogater d’una casa molt deteriorada a peu de l’AP-7, que solia organitzar festes i feia molta fressa, segons els veïns. La darrera festa va acabar amb l’amfitrió mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia