Successos

El Quadern negre

Tura Soler

Calendari criminal 2023: juliol i agost

Casos de fills que maten el pare, homes que maten la parella, dona que mata el soci, un fratricidi...

3 de juliol Un turista irlandès escanya la seva companya, Kirsty Ward, de 36 anys, en un hotel de Salou. El detingut, Keith Byrne, havia estat guàrdia reial al castell de Windsor i al Palau de Buckingham, va explicar a la premsa anglesa que ell no havia escanyat Ward, sinó que se l’havia trobat estesa al passadís de l’hotel i que l’havia intentat reanimar. Va dir que ella ja havia tingut tendències suïcides.

10 de juliol Detenen una dona que va matar el seu soci a Calella. Regentaven un bar a l’avinguda Vallderoure, on es va trobar el cadàver de la víctima.

11 de juliol Apareix el cadàver d’una nena molt petita a la platja de Roda de Berà. Passats uns dies, es va informar que la Guàrdia Civil havia identificat la nena com a víctima d’un naufragi d’una pastera a les costes de les Balears. Es va identificar perquè l’ADN coincidia amb el d’una dona morta també en el naufragi, la seva mare.

 15 de juliol Un home de 47 anys, de l’est d’Europa, mata d’una pallissa el seu pare, de 80, al Catllar, al Tarragonès, el 15 de juliol. L’home va ingressar ferit a l’hospital i va morir el dia 20, quan el seu fill ja estava detingut i empresonat pel delicte de lesions. Van ser els metges que van sospitar, i les proves forenses van confirmar que les lesions de l’octogenari eren degudes a una agressió.

16 de juliol L’imam d’una mesquita de Roses, Mohamed Biya, de 50 anys, mor apunyalat pel seu fill a casa seva, a Vilafant. L’homicida, Imrane Biya, de 22 anys, té brots psicòtics i al·lucinacions que el porten a confondre la realitat i a creure’s Jesucrist.

20 de juliol Vilafranca del Penedès. Troben mort un home de 37 anys en un habitatge del carrer Sant Sadurní d’Anoia, al barri de l’Espirall, i detenen el seu germà per homicidi. El jutjat el deixa en llibertat amb mesures cautelars.

27 de juliol Troben assassinada una noia de 27 anys, Carla Fernández Gutiérrez, al seu pis de Girona. El seu excompany i excompany també de pis, Toni Montpart Tejada, que va fer veure que l’havia trobat, confessa que la va matar ell el dia abans. L’endemà del crim, Montpart, per buscar-se una coartada, va provar de convèncer la mare de la víctima d’anar al pis; com que la mare no s’hi va avenir, va convèncer una veïna i després es va despenjar fins al pis on hi havia la víctima morta i en va sortir cridant que era morta. Però al final va confessar.

30 de juliol Detenen un home de 34 anys per la mort de la seva companya de 29 anys a Nou Barris, a Barcelona.

16 d’agost Un home de 48 anys mor apunyalat en el decurs d’una baralla en una festa que es feia en un pis ocupat al Poblenou de Barcelona. Detenen un sospitós, marroquí, a Ginebra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia