Successos

El quadern negre

Tura Soler

Calendari criminal 2023: maig i juny

Dos morts tirotejats a Salou i dos a Alella en conflictes entre bandes mafioses de narcotraficants

1 de maig Aleix Pallarès López, un noi de 15 anys, mor de matinada a Sant Hipòlit de Voltregà enmig d’una baralla en què Dani Montes, de 40 anys, va disparar diversos trets amb una arma de fogueig. Els fets van passar al portal de la casa de Montes, que va fugir i va ser arrestat hores després a Vinyoles d’Orís.

3 de maig. Doble Crim. Quatre encaputxats que anaven en un cotxe amb matrícula de Marsella van baixar armats i van disparar contra els ocupants d’un altre cotxe, a Salou. Dos homes van resultar morts, i els Mossos van aconseguir detenir un sospitós quan acabava d’encendre un cotxe a l’àrea del Mèdol. Mesos després, en una operació internacional dirigida per Eurojust amb la participació dels Mossos, van ser arrestat a França cinc homes i vuit dones pertanyents a l’organització criminal marsellesa DZ Mafia.

15 de maig Els Mossos detenen a Manresa un home sospitós d’haver matat la seva companya de 31 anys, que estava embarassada.

25 de maig Un motorista mata a trets el propietari del bar Serie 1 de Badalona, un home de nacionalitat dominicana. El crim es va perpetrar en presència del fill de la víctima i de la parella del fill, que va resultar ferida greument perquè va rebre un tret.

27 de maig Apallissen mortalment un home a Batea. Detenen els autors dels fets, dos joves de 19 i 15 anys.

6 de juny Arresten una dona per la mort del seu pare, un home de 67 anys, amb qui convivia a Sant Adrià de Besòs.

11 de juny Una dona hondurenya, Lida, mor apunyalada pel seu home a Cornellà de Llobregat. El crim el va perpetrar davant del fill, d’uns dos anys. L’home va ser empresonat.

23 de juny Tiroteig amb dos homes colombians morts a Alella. Un va caure mort dins d’una casa i l’altre, al costat d’un cotxe, al carrer. Tot indica que va ser un enfrontament entre rivals pel tràfic de drogues i que les víctimes són de dos grups diferents enfrontats entre ells pel control del narcotràfic.

26 de juny Un home troba un cadàver a la seva finca a Rasquera. El cos és el d’un home blanc que no portava cap mena d’identificació. Estava mig assegut en un marge i duia els pantalons abaixats. Va ser identificat com un home lituà, i finalment el jutjat va arxivar el cas.

28 de juny Maten un home sense sostre que recollia ferralla a Barcelona. Els Mossos detenen un sospitós, estranger.

29 de juny Defenestrada. Un home s’entrega al jutjat per la mort de la seva parella, a qui havia tirat per la finestra el dia 20 a l’Hospitalet de Llobregat. La dona va morir el dia 29 de juny.

30 de juny Apareix un home mort en una caravana de Collbató, al Baix Llobregat. Era un treballador municipal i havia estat agredit dies abans. No consten detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia