Programació La 2

Dissabte, 23 setembre de 2023
06.40
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
Moscú, ciudad de excesos
Moscou, capital de Rússia, la Tercera Roma. El programa visita la tomba de l'assassí català de Trotski, l'estàtua de Cervantes, la falsa casa espanyola i el monument als caiguts espanyols en la Gran Guerra.
Documentals
Durada: 27'
07.07
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
Stalingrado, la ciudad que no existe
El viatge acaba a la riba del Volga, el riu que separa Europa d'Àsia a la ciutat de Volgograd, l'antiga Stalingrad que va ser devastada durant la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 33'
07.40
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
08.00
Los conciertos de La 2
Conciertos de la Orquesta Filarmónica de Viena: Schönbrunn. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 95'
09.35
Panteras
Leopardo. El felino todoterreno
Per documentar el lleopard, el felí amb més distribució al món, Unai Canela i el seu pare han d'emprendre diversos viatges. Un és a Sri Lanka, on s'endinsen en les espesses selves buscant el seu objectiu. Més tard visiten de nou l'Índia i l'Àfrica, el Kalahari i les sabanes de Kenya i Tanzània.
Documentals
Durada: 25'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
Montse Elías parla de noves maneres de governar en alguns municipis petits de la geografia. A continuació, descobreix algunes qüestions quotidianes per pensar i reflexionar, juntament amb el professor Eduardo Infante. A més, a la secció de psicologia, el programa compta amb els consells de Patricia Ramírez, que parla de l'autocura.
Altres
Durada: 30'
11.10
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 20'
11.30
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
12.00
Mi cole es rural
CEIP Rosa dels Vents
El CEIP Rosa dels Vents és un col·legi rural ubicat a Colònia de Sant Pere, a Palma de Mallorca, que es defineix a si mateix com una escola viva, activa i en moviment. A més, la seva metodologia aplica la neurociència a l'educació per respectar el ritme d'aprenentatge dels alumnes.
Documentals
Durada: 25'
12.25
El bosque protector
Arrui: historia de un emigrante
La introducció de l'arruí a Sierra Espuña és plena de controvèrsia. El programa descriu com va arribar fins aquí, com ha evolucionat i com es gestiona perquè la població sigui un recurs cinegètic compatible amb els recursos de la zona.
Documentals
Durada: 21'
12.46
El bosque protector
La restauración de la cuenca del río Jiloca
El riu Jiloca neix a Cella, creua la província de Terol de sud a nord i, a partir de Calamocha, pren la direcció nord-oest per entrar a la província de Saragossa i afluir al Jalón a Calataiud. La història d'aquest riu, de 126 quilòmetres de longitud i 260.000 hectàrees de conca, és una història plena d'avingudes, que obeeix factors antròpics, edàfics, pendents elevats i un règim climàtic amb una marcada torrencialitat.
Documentals
Durada: 29'
13.15
El bosque protector
Sierra de los Filabres: el bosque frontera
A la província d'Almeria, i especialment a la serra dels Filabres, es posa de manifest la fragilitat amb què responen els boscos del sector mediterrani àrid.
Documentals
Durada: 15'
13.30
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 60'
14.30
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Los prisioneros del bosque (I)
L'immens bosc que cobria la península Ibèrica en èpoques encara històriques ha estat destruït fins a transformar Espanya en una nació estepària.
Documentals
Durada: 31'
15.01
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Los prisioneros del bosque (II)
Comença un nou capítol a les muntanyes de la península Ibèrica, on els cérvols es reuneixen als prats i als racons de la Sierra Morena.
Documentals
Durada: 34'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Heroínas de la sabana, Relaciones salvajes i Superdepredadores marinos
Documentals
Durada: 155'
18.55
Caminando sobre las olas
Desde Doniños hasta Santiago de Compostela
El Kepa ha quedat a la platja de Razo amb el seu amic Goni Zubizarreta. A continuació, es dirigeix cap a l'Eco Museu Forno do Forte. Aquí, reprèn la ruta tradicional del Camí de Sant Jaume i visita Sobrado Dos Monxes. Finalment, arriba a Santiago de Compostel·la, on intercanvia impressions amb altres pelegrins.
Documentals
Durada: 30'
19.25
Mitos y secretos de la realeza
La reforma
Lucy Worsley descobreix que la històrica derrota de l'Armada Espanyola ha estat manipulada i mitificada per generacions de polítics i artistes.
Documentals
Durada: 55'
20.20
Pel·lícula: Neruda
És 1948 i la Guerra Freda arriba a Xile. Al Congrés, el senador Pablo Neruda acusa el govern de trair el Partit Comunista i és desaforat pel president González Videla. S'ordena al prefecte de la Policia d'Investigacions Óscar Peluchonneau que capturi el poeta. Neruda intenta fugir del país amb la seva dona, la pintora Delia del Carril, però es veuen forçats a passar a la clandestinitat. Inspirat en els esdeveniments dramàtics de la seva nova vida com a fugitiu, Neruda escriu el seu èpic Canto General.
Pel·lícules
Durada: 100'
22.00
El cine de La 2: Contra
La Naima és una jove estudiant amb talent d'origen magribí que lluita pels seus estudis i per mantenir la seva família. A la universitat topa amb el professor Richard Pohl, un brillant acadèmic que sembla distant i ple de prejudicis des de la seva torre d'ivori. No obstant això, les circumstàncies els obliguen a treballar junts, a conèixer-se i a respectar-se.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou Martin Luther King, más que un sueño i Los caminos hacia Memphis
Documentals
Durada: 145'
02.05
Los negociadores
Aquells que busquen solucions a les crisis armades del segle XXI necessiten diplomàcia i paciència. El reportatge mostra la feina dels intermediaris dels conflictes més enquistats del món. Es tracta d'un acostament a aquestes figures encarregades d'escoltar i dialogar per cercar solucions entre les parts enfrontades. A través de diversos intermediaris neutrals, el documental explora com treballen per aconseguir la pau a Mèxic, al Sudan del Sud, a Colòmbia i a Bòsnia i Hercegovina. Una tasca difícil i arriscada plena de desafiaments i sacrificis personals pels quals paguen un cost alt en el seu afany d'escoltar, dialogar i negociar equitativament amb l'únic objectiu d'aconseguir la pau.
Altres
Durada: 65'
03.10
Pel·lícula: España, la primera globalización
Treball que posa el focus a defensar i divulgar fets vertaders de la complexa i emocionant història d'Espanya, desmuntant les mentides d'una operació de propaganda tan eficaç en el passat que ha aconseguit que els descendents mateixos d'aquells espanyols de la península i d'Amèrica l'hagin interioritzada. A més, ofereix noves lectures sobre el període històric iniciat en el regnat dels Reis Catòlics, el descobriment d'Amèrica i el posterior esdevenir de la història d'Espanya.
Pel·lícules
Durada: 100'
04.50
Pel·lícula: 100 días de soledad
José Díaz es roda a si mateix reclòs a la seva cabana al Parc Natural de Redes, a Astúries, durant un llarg període de cent dies, en què és autosuficient i desconnecta absolutament del món real i els seus avenços. No té electricitat, ni mòbil, ni televisió, ni ordinador, ni rellotge; es troba ell sol amb la natura.
Pel·lícules
Durada: 95'