Programació La 2

Divendres, 29 setembre de 2023
06.25
Para todos La 2
Montse Elías parla de noves maneres de governar en alguns municipis petits de la geografia. A continuació, descobreix algunes qüestions quotidianes per pensar-hi i reflexionar, juntament amb el professor Eduardo Infante. A més, a la secció de psicologia, el programa compta amb els consells de Patricia Ramírez, que parla de l'autocura.
Altres
Durada: 30'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Canas de viajar
Gran Canaria
El programa viatja a Gran Canària per visitar algunes de les seves localitats, províncies i entorns naturals.
Documentals
Durada: 50'
08.15
En busca de secretos
Singapur
Un grup d'experts proposa explorar alguns dels espais més notables de Singapur i revelar secrets sorprenents.
Documentals
Durada: 45'
09.00
Paisajes del castellano
Salamanca, el taller del lenguaje
Salamanca és una ciutat universitària on van estudiar insignes literats espanyols de totes les èpoques. Al llarg d'aquest lliurament es llegeixen versos de Fra Luis de León i del Lazarillo de Tormes i fragments d'obres de Miguel de Cervantes, Francisco de Rojas i Miguel de Unamuno, entre d'altres.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Mitos y secretos de la realeza
La reforma
Lucy Worsley descobreix que la històrica derrota de l'Armada Espanyola ha estat manipulada i mitificada per generacions de polítics i artistes.
Documentals
Durada: 50'
11.55
Siete mundos, un planeta
Australia
Lliurament dedicat a Austràlia, una terra a la deriva en l'època dels dinosaures. Aïllats durant milions d'anys, aquests animals estranys i meravellosos abandonats aquí no existeixen en cap altre lloc de la Terra.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: Cruzando la gran barrera
Ambientada el 1876, aquesta és la història de dos orfes abandonats al desert després de la mort del seu avi. Sols, els joves travessen les Muntanyes Rocalloses i es dirigeixen a Oregon per reclamar l'herència que els correspon.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.25
Arkeo
El delirio de Nerón
A la capital d'Itàlia, els arqueòlegs de l'Escola Francesa de Roma hi han descobert un edifici excepcional que s'havia buscat durant segles. A les terrasses del turó del Palatino hi han descobert una peça d'arquitectura extravagant i sorprenent que es remunta a l'època de Neró: un menjador giratori.
Documentals
Durada: 25'
14.50
Canas de viajar
Murcia
En aquest episodi, el programa descobreix els millors racons i entorns naturals de Múrcia.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La fauna y la flora de los lagos secretos i Cornualles: La vida en los confines del mundo
Documentals
Durada: 105'
18.15
El escarabajo verde
Aguilucho, crónica de una extinción anunciada
Programa dedicat a la supervivència de l'esparver cendrós que posa el focus en aquest ocell únic, el futur del qual depèn només dels humans. Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Andalusia i Extremadura són les comunitats on es concentra la població més gran d'aguilons a Espanya, i és on es fan els esforços més importants per mantenir-la.
Altres
Durada: 20'
18.35
Arkeo
Islas Orcadas: el peregrinaje neolítico
A les fronteres d'Escòcia, a les Illes Orcades, els arqueòlegs han excavat al llarg de gairebé 13 anys les restes d'un misteriós conjunt de grans edificis envoltats d'un enorme mur de pedra erigit durant el neolític tardà. Situats en una petita península entre dos cercles de pedra megalítics, aquests vells edificis són diferents de tot el que es coneixia fins ara.
Documentals
Durada: 25'
19.00
En busca de secretos
París
París té una de les històries més riques i apassionants del món. Els seus secrets són a tot arreu, només cal saber on mirar. En aquest episodi, un grup d'experts explora alguns dels secrets més sorprenents de la ciutat.
Documentals
Durada: 45'
19.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
19.55
Atención obras
Festival de San Sebastián 2023
El programa viatja un any més al Festival de Cinema de Sant Sebastià per presentar la darrera pel·lícula de Fernando Trueba i Javier Mariscal, Dispararon al pianista. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 30'
20.25
RTVE es cine
Espai que relata l'actualitat del Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Altres
Durada: 30'
20.55
Días de cine
El programa repassa les tres estrenes més destacades de la cartellera d'aquesta setmana: Golpe de suerte, l'últim llargmetratge de Woody Allen; la japonesa Monstruo, un drama d'Hirokazu Koreeda, i Cerrar los ojos, de Víctor Erice, que aquest divendres recull el Premi Donostia amb motiu dels 50 anys de la Concha d'Or a El espíritu de la colmena.
Altres
Durada: 30'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, que descarta presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Tebas parla obertament de corrupció esportiva, del fet que no es consumeixi amb la compra o el resultat aconseguit, sinó amb la única intenció d'influir. A continuació, reconeix l'èxit de Florentino Pérez al Reial Madrid, però considera que la seva actuació a l'Assemblea de la Lliga a vegades és messiànica. Pel que fa al FC Barcelona, creu que l'independentisme el perjudica esportivament, ja que li resta transversalitat davant d'aficionats espanyols i d'arreu del món.
Altres
Durada: 35'
22.00
Festival de Cine de San Sebastián
Premio Donostia a Víctor Erice
El director Víctor Erice rep el Premi Donostia del Festival de Cinema de Sant Sebastià, el màxim guardó del certamen, en la seva 71a edició. La gala que reconeix Erice té lloc al Teatre Victoria Eugenia, on es projecta la seva última pel·lícula, Cerrar los ojos, 50 anys després de la Concha d'Or al seu primer llargmetratge en solitari, El espíritu de la colmena.
Altres
Durada: 15'
22.15
Historia de nuestro cine: El espíritu de la colmen
En un poble castellà, a mitjan anys 40, dues nenes de 8 i 6 anys, la Isabel i l'Ana, veuen la pel·lícula El Doctor Frankenstein. Després, la petita Ana pregunta a la nena més gran pel monstre, i un dia desapareix de casa. Mentre tot el poble la busca, la nena, reflectida per la llum de la Lluna al corrent del riu, aconsegueix veure el monstre Frankenstein.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.55
Historia de nuestro cine: coloquio
La mirada de Víctor Erice
Elena S. Sánchez rep el cineasta Víctor Erice, amb qui manté una conversa en profunditat i molt especial, ja que és l'única entrevista al plató que el director ha concedit a una televisió amb motiu de l'estrena de la seva nova pel·lícula, Cerrar los ojos. Així mateix, hi intervenen l'actriu Ana Torrent i la crítica cinematogràfica Elsa Fernández-Santos, filla del guionista Ángel Fernández-Santos, coautor amb Erice del guió d'El espíritu de la colmena.
Altres
Durada: 25'
00.20
Historia de nuestro cine: El Sur
L'Agustín i la Julia viuen amb la seva filla Estrella a La Gaviota, una casa del nord d'Espanya. L'Estrella viu la seva adolescència sospitant que hi ha alguna cosa oculta en la vida del seu pare: una altra dona. A mesura que l'Estrella sap més coses, la vida a La Gaviota comença a canviar.
Pel·lícules
Durada: 105'
02.05
Pel·lícula: Un cine como tú en un país como este
Viatge als inicis de Fernando Colomo i Fernando Trueba. Les seves primeres pel·lícules van ser produïdes entre amics, rodades amb un pressupost mínim i amb l'única intenció de passar-s'ho bé.
Pel·lícules
Durada: 80'
03.25
Documenta2
Inclou Normas de etiqueta de la naturaleza: quién viste qué y porqué
Documentals
Durada: 50'
04.15
El Orient Express. Un tren que escribe la historia
Posar l'Orient Express, també anomenat el tren de trens, a les seves vies va requerir una resistència considerable. A més, diverses vegades, aquest ambiciós projecte de Georges Nagelmackers va estar a punt de fracassar quan l'empresari belga s'enfrontava a la fallida de la seva empresa de cotxes llit.
Documentals
Durada: 55'
05.10
El círculo mágico del arrecife
Los seres pelágicos: comer y nadar
Els éssers pelàgics viuen en l'anomenada columna d'aigua de l'escull, la zona que hi ha entre el llit marí i la superfície. Són espècies que recorren el mar plàcidament, s'alimenten quan tenen gana i neden sense pressa durant la seva existència.
Documentals
Durada: 55'