Programació La 2

Dijous, 1 juny de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
08.10
Código Gaudí
El documental analitza la transformació personal i espiritual que la figura de Gaudí va sofrir durant la gestació de la seva gran obra i l'ús de misteriosos codis matemàtics que fan de la Sagrada Família un edifici únic.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Pueblo de Dios
El Salvador en tus manos
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Los planetas: Saturno: A la gèlida regió situada molt més enllà del Sol es troba Saturn, un planeta que deu la seva singularitat a l'anell d'aigua congelada, de gairebé 300.000 quilòmetres de gruix, format per fragments de gel.
Documentals
Durada: 50'
11.45
El desierto inundado
La vida a Jewel Island és meravellosa i brutal. Cada any, l'antic desert s'inunda i converteix l'erm sec en un exuberant món aquàtic. Per als herbívors, la inundació porta una recompensa, però per als lleons, les aigües creixents empresonen i desafien la seva pròpia supervivència.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: Shango, la pistola infalible
La guerra de secessió s'ha acabat, però el major Droster té la intenció de mantenir les seves tropes i els pobladors en la ignorància per no perdre el seu poder. El ranger Shango és capturat pel Droster i culpat per l'assassinat de l'únic que pot rebre la notícia, el telegrafista.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.00
¿Cómo lo haríamos hoy?
El Coliseo romano
Lliurament dedicat al Coliseu romà, campió indiscutible dels estadis esportius els últims 2000 anys. És clarament el més famós i durador de la història, però el programa es pregunta si avui dia la tecnologia actual permetria construir millor del que ho feien els romans.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Edificios flexibles. El futuro de la arquitectura
Mai abans hi havia hagut tanta gent a la Terra. Arquitectes, urbanistes i enginyers de tot el món busquen respostes a una de les preguntes més urgents de la nostra era: com es podrà, com a ciutadans del món, viure junts i feliços en el futur, i on és l'espai per a aquest futur.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Familias animales asombrosas i Tíbet. La cima del mundo
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Un mundo sin arena
Documentals
Durada: 50'
19.00
El aire de los tiempos
Francia
França és un país que depèn principalment de l'energia nuclear per a la seva electricitat i continua afavorint el dièsel per als cotxes. Així mateix, encara dubta entre una economia tradicional, que ha permès el seu desenvolupament, i el gran canvi ecològic.
Documentals
Durada: 50'
19.50
Atención obras
Pepón Nieto
Cayetana Guillén Cuervo entrevista l'actor malagueny Pepón Nieto, un dels intèrprets més valorats i estimats del panorama artístic espanyol, que es va fer famós al cinema i a la televisió, però la seva passió és el teatre.
Altres
Durada: 30'
20.20
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.45
Brigada Tech
Cangas do Morrazo, Pontevedra, Galicia
Des de Galícia, el programa coneix què són els nanosatèl·lits, de quina manera les noves tecnologies digitals poden ajudar a trobar feina i què és el programa Reinventa-Tech. A més, el convidat al plató és el cantant i productor musical Abraham Mateo.
Altres
Durada: 45'
21.30
Rincones de Australia
Penguin
El programa viatja a Penguin, a la costa nord-oest de Tasmània, on es reprodueixen els pingüins blaus. Així mateix, Penguin presumeix de ser una de les zones més espectaculars i tranquil·les de la costa, però no és una ciutat morta, a cada cantonada hi ha recordatoris sobre el cicle de la vida.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Los pilares del tiempo
Isabel: la reina oportuna
El gran llegat que va deixar Isabel I de Castella és l'eix central d'aquest programa. Llocs com el Monestir de Guadalupe i el de San Juan de los Reyes, la Catedral de Granada i la seva capella reial o el palau on va néixer, que es mostren gràcies a l'escàner en 3D.
Documentals
Durada: 55'
22.55
Ingeniería romana
Estructuras
Isaac Moreno mostra les estructures i els edificis més espectaculars i enginyosos de l'imperi, i les tecnologies i l'enginyeria que les van fer possibles. Així mateix, descobreix que els arquitectes i els enginyers moderns van heretar l'arquitectura etrusca i es van inspirar en l'arquitectura grega.
Documentals
Durada: 55'
23.50
¿Cómo lo haríamos hoy?
Inclou El edificio Empire State i El Titanic: El Titanic: el transatlàntic més famós i el desastre més conegut de la història. El programa es pregunta si es podria construir un nou Titanic, però que fos més segur, fort i ràpid.
Documentals
Durada: 100'
01.30
Conciertos de Radio 3
Radiocrimen. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.00
Documenta2
Inclou Extinción
Documentals
Durada: 55'
02.55
Nunca es demasiado pequeño
Inclou Reutilización adaptable i Escondites: Dissenyat per ser com un apartament de Nova York en un entorn regional impressionant, The Brook és una petita casa transportable i completament aïllada de la xarxa amb un sostre expansible que s'adapta a un dormitori i una oficina a casa en 27 metres quadrats.
Documentals
Durada: 50'
03.45
El aire de los tiempos
Argentina
L'Argentina és un gegant de l'Amèrica Llatina, amb una superfície de 2.800.000 quilòmetres quadrats. El país té més de quatre vegades la mida de França per a només 43 milions d'habitants. A més, és el tercer productor mundial de carn de boví, per la qual cosa la ramaderia és un tema ecològic de primer ordre.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Familias animales asombrosas
Totes les famílies animals comencen amb algun tipus de relació. Per a molts, només és una trobada breu, per a altres dura tota la vida. Igualment, cada família necessita una llar. Alguns es conformen amb allò que la natura els proporciona, i altres construeixen casa seva.
Documentals
Durada: 50'
05.25
Rincones de Australia
Rokewood-Corindhap
El programa arriba al comtat de Golden Plains, a Victoria occidental. Allà es visita Orindhap i Rokewood, dues comunitats connectades pel club de futbol i el netbol.
Documentals
Durada: 30'
05.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'