Programació La 2

Dissabte, 31 agost de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
06.10
Las rutas D'Ambrosio
La Raya Seca: una hermandad más que una frontera
Gonzalo D'Ambrosio viatja fins a la Raia Seca per descobrir que els pobles d'un costat i l'altre de la frontera tenen moltes més coses en comú de les que els separen. I una és, sens dubte, la gastronomia. Aliments i receptes en comú que, de vegades, es van unir gràcies al contraban.
Documentals
Durada: 50'
07.00
Las rutas D'Ambrosio
La raya salmantino-portuguesa
El xef Gonzalo D'Ambrosio es dirigeix al sud per conèixer la Raya de Salamanca. Allà, a les fortificacions militars, descobreix què es menjava en temps de guerra, pesca truites al Coa i, a Peñaparda, aprèn que de la cabra també se n'aprofita tot.
Documentals
Durada: 60'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE. Homenaje a Nino Bravo. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'Orquestra Simfònica i Cor de RTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
El escarabajo verde
Energívoros
El programa es desplaça fins a les comarques del Mestrat i el Matarranya, a Terol, per atendre la crida d'associacions contràries a la instal·lació de projectes eòlics en entorns naturals de la zona. L'espai analitza el dilema entre l'impacte de les energies eòliques i la necessitat d'obtenir energies netes.
Altres
Durada: 30'
10.00
El Quijote
Don Quijote i Sancho Panza troben el Cardenio, el qual els explica els seus amors amb la Luscinda, que l'han portat a la bogeria.
Sèries
Durada: 50'
10.50
El Quijote
Don Quijote decideix ajudar la Dorotea a recuperar el seu regne i lluita contra les botes de pell amb vi creient que són gegants. La Santa Hermandad atura el Quijote i, amb la complicitat del capellà i el barber, l'envien enganyat al seu poble.
Sèries
Durada: 60'
11.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
12.10
La maldición de Tutankamón
Ja fa gairebé 100 anys que es va descobrir la tomba de Tutankamon a la Vall dels Reis d'Egipte. La fascinació per l'anomenat Nen Rei sempre ha estat tenyida de por i perill. A més, la noció d'una maledicció i la venjança d'un faraó mort fa temps encara persisteixen.
Documentals
Durada: 50'
13.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
13.50
Vuelta Ciclista a España
Catorzena etapa, de 200,5 quilòmetres. L'etapa més llarga de la Vuelta presenta una primera part plana, que és el preludi d'una duresa final que ve després de trepitjar terreny asturià abans de tornar a Castella i Lleó a través del port de Leitariegos, una pujada sense grans rampes, però amb 23 quilòmetres que es poden fer durs. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 130'
16.00
Grandes documentales
Inclou Portugal, una tierra salvaje al borde del mar, Pantanal. El milagro natural de Brasil i Transformarse en mariposa
Documentals
Durada: 150'
18.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
18.40
Hundidos
Don Pedro
El Carlos i el seu equip s'embarquen en la cerca d'un transatlàntic espectacular, el Don Pedro, anomenat el Titànic gallec.
Documentals
Durada: 50'
19.30
Neandertal, tras la huella de otra humanidad
En una platja de Normandia, els arqueòlegs corren contra el temps per preservar la col·lecció d'empremtes prehistòriques més gran del món.
Documentals
Durada: 50'
20.20
Explorando la India con Bettany Hughes
El norte
Bettany Hughes, historiadora, escriptora i aventurera, juntament amb experts locals i acadèmics, presenta als espectadors la seva selecció particular de tresors indis. Hughes comença el seu viatge pel nord de l'Índia, a la ciutat santa de Varanasi, on participa en una cerimònia molt especial.
Documentals
Durada: 50'
21.10
Mi casa flotante
Ridley y Anderson
Ani Ridley i Charles Anderson, joves professionals, s'han embarcat en el projecte de la seva vida: han comprat una vella barcassa petroliera.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: Worth
Després dels atemptats del 2001 contra el World Trade Center i el Pentàgon, el Congrés nomena l'advocat Kenneth Feinberg per dirigir el Fons de Compensació a les Víctimes de l'11 de Setembre. No obstant això, no se sap com valorar les vides perdudes. Atrapat entre els advocats que volen demandar i els grups de pressió de les aerolínies, que volen arribar a un acord, Feinberg ha de negociar amb les famílies de les víctimes. Quan s'enfronta a Charles Wolf, un organitzador comunitari entre els afectats, l'esposa del qual va morir en una de les torres, Feinberg comença a conèixer el cost humà de la tragèdia.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
La noche temática
Inclou China en el Ártico i Rusia, la nueva estrategia
Documentals
Durada: 120'
01.55
El espacio, un nuevo campo de batalla
El 1957, l'URSS va enviar a l'espai el primer satèl·lit de la història, l'Sputnik. Des d'aleshores, se n'han llançat més de 10.000 de 80 països diferents, i la meitat encara funcionen. Gairebé 70 anys després, la vida quotidiana de tota la població no s'entendria sense aquestes eines espacials. Però si hi ha un àmbit realment interessat en l'espai, és el de l'estratègia geopolítica i la defensa. Les guerres a la Terra podrien lliurar-se a l'espai, i les potències mundials propicien aquest nou camp de batalla. Els darrers 15 anys, la Xina s'ha dotat de satèl·lits de comunicació militars, d'imatge i reconeixement, i fins i tot d'armes d'energia i espacials per a la guerra electrònica. El novembre del 2021, Rússia va fer esclatar, en un lloc molt pròxim a l'Agència Espacial Internacional, un dels seus satèl·lits inutilitzats, amb les conseqüències que això suposa de dispersió de residus a l'òrbita. Les tensions a la Terra es traslladen a l'espai.
Altres
Durada: 55'
02.50
Documenta2
Inclou Misteriosa Arabia Saudí
Documentals
Durada: 50'
03.40
Documenta2
Inclou París, el misterio del palacio desaparecido
Documentals
Durada: 55'
04.35
Documenta2
Inclou La tierra ancestral. Dinosaurios del continente helado
Documentals
Durada: 100'