Programació La 2

Dilluns, 19 agost de 2019
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Iber, pasión indómita
La unión hace la vida
Sèrie documental sobre la conca de l'Ebre, els seus valors ecològics, els principals ecosistemes, i l'especial relació entre els gestors de l'aigua i la naturalesa de la gran vall.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Las islas más salvajes de Indonesia
Mundos secretos
Malgrat que ocupa tan sols un 1% de la massa terrestre, Indonèsia és un dels països amb més biodiversitat del món. El més destacat és que els seus habitants estranys han evolucionat fins al punt de tornar-se irreconeixibles, i desafien així les lleis de la natura.
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
El escarabajo verde
Una relación ¿tóxica?
Reportatge que analitza l'impacte del plàstic en la salut de les persones. Aquest material és tremendament útil en una infinitat de situacions diàries, però no sempre es tenen en compte els elements tòxics que se li afegeixen per millorar-ne les característiques.
Altres
Durada: 25'
09.25
Bubbles
Mabul-Sipadán
Sèrie documental sobre la fauna i la flora submarina, desenvolupada al llarg de 48.000 minuts sota l'aigua.
Documentals
Durada: 35'
10.00
Ruta Vía de la Plata
Dehesas y mercaderes
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 45'
10.45
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: El gran misionero: San Pablo es la clave de la supervivencia y expansión del cristianismo, y se ha convertido en el catalizador de una interpretación nueva y revolucionaria de Dios. Con su vehemencia y determinación, Pablo impulsaría la propagación de esta fe incipiente por todo el mundo.
Documentals
Durada: 55'
11.40
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 45'
12.25
Mañanas de cine: Tepepa
En plena revolució mexicana, un home solitari s'adscriu a la causa i lluita pels seus ideals.
Pel·lícules
Durada: 100'
14.05
Verano azul
Las botellas
Un dia comencen a aparèixer a la platja ampolles misterioses amb missatges d'amor per a la Beatriz. Això crea el neguit a la colla.
Sèries
Durada: 45'
14.50
La historia de China
Los Ming
Una de les dinasties més famoses de la Xina comença amb la increïble història de Hongwu. Els Ming eren obsessius amb l'arquitectura. Es mostren les fortificacions gegants de la Gran Muralla i els enclavaments rituals de la Ciutat Prohibida a Beijing, i es viatja amb el barquer Sr. Hu pel Gran Canal.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La manada: Días peligrosos i Yellowstone salvaje: Verano grizzly: A l'estiu, Yellowstone es transforma en un paradís de vida silvestre amb un cruel costat fosc que castiga els que no estan preparats i obliga tots els animals a sobreviure. Mentre els ossos bruns emergeixen dels seus refugis a la recerca de menjar, dos colibrís es barallen pel nèctar de les flors.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La senda desde Jesucristo hasta Constantino: Constantino: Constantí, després de Pau i de Jesús mateix, és la figura més influent del cristianisme. Ell va transformar el que encara era una secta que lluitava per sobreviure després de la gran persecució de Dioclecià, en la que seria la religió dominant de l'imperi romà.
Documentals
Durada: 55'
19.05
El club de la lucha gastronómica de Jamie y Jimmy
Scalett Moffat
El Jamie i el Jimmy reben la crítica de televisió Scarlett Moffat, amb qui cuinen ous a l'escocesa. Completen el menú un pastís de peix i rotllets de carn de caça. La lluita gastronòmica és per donar suport a iniciatives contra el malbaratament d'aliments, com les neveres comunitàries.
Altres
Durada: 45'
19.50
El Chef del Mar
Pasajes y País Vasco
El cuiner Ángel León viatja al País Basc per conèixer de prop la seva tradició de cuina de productes del mar. Comença la seva visita acompanyant els mariners de Pasajes en la seva sortida al mar per capturar lluços i llucets i acaba la visita als restaurants Arzak i Adúriz.
Documentals
Durada: 50'
20.40
80 cm
Ordesa-Huesca
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Grandes diseños
La Lucie i el Nat construeixen al comtat de Suffolk, a Anglaterra, una casa familiar, respectuosa amb el medi ambient, eficient i bonica. La Lucie, després de la mort del Nat, decideix continuar sola amb les obres, tot i que ha de modificar el disseny quan veu reduït el pressupost.
Documentals
Durada: 50'
22.00
SS-GB
El Douglas s'assabenta que l'Spode forma part de la Resistència i frustra un intent d'obligar-lo a unir-s'hi amenaçant de segrestar el seu fill, el Douggie. Així mateix, descobreix que la Sylvia estava fent tractes amb l'Spode, però l'ajuda a escapar del Kellerman, que, alhora, li mostra un enregistrament que suggereix que la Barbara ha demanat ajuda als americans.
Sèries
Durada: 90'
23.30
Drancy 1943, la gran evasión
El setembre del 1943, uns 70 presoners jueus al camp de concentració de trànsit de Drancy van decidir cavar un túnel per escapar-se. Les SS van descobrir l'estratagema i 14 d'ells van ser desemmascarats, detinguts i torturats abans de ser deportats a camps d'extermini.
Documentals
Durada: 50'
00.20
Shoah: Los olvidados de la historia
Una mostra de com el món va descobrir l'horror nazi després de la Segona Guerra Mundial. Imatges excepcionals rodades pels soviètics, pràcticament inèdites, que constitueixen l'única memòria filmada de com va ser l'Holocaust a l'Est.
Documentals
Durada: 60'
01.20
Metrópolis
ARCO 2019 Perú
En aquest programa s'ofereix un recorregut per nou de les mostres incloses al Perú a ARCO, un programa ambiciós d'exposicions i activitats organitzat pel país convidat d'ARCOmadrid 2019.
Altres
Durada: 25'
01.45
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: María Schneider & Denada. Des del 54è Heineken Jazzaldia, actuació de Maria Schneider & Ensemble Denada.
Altres
Durada: 80'
03.05
Huellas terrestres vistas desde el cielo
La marca de los megalitos
Les pedres monumentals existeixen en nombroses cultures de tot el món, però a la costa atlàntica francesa i al Regne Unit és on hi ha els conjunts més antics i espectaculars. Els megàlits dibuixen conjunts imponents de menhirs que susciten nombroses preguntes.
Documentals
Durada: 55'
04.00
Ciencia líquida
Vida más allá de la Tierra
Davant del futur immediat de la Terra, l'exploració i colonització de l'espai exterior són l'esperança de la humanitat en la seva supervivència. Es mostren els avanços en vehicles robots per a l'exploració de Mart i en la recreació de la vida al planeta vermell per un equip multidisciplinari.
Documentals
Durada: 20'
04.20
Invasores
El documental gira al voltant del tràfic il·legal d'espècies animals que després són abandonades als rius i als camps, de manera que s'adapten a altres ecosistemes i els alteren. No es tracta de fomentar la xenofòbia taxonòmica, sinó de mostrar les conseqüències de pràctiques que semblen innocents.
Documentals
Durada: 60'
05.20
Los reinos perdidos de Sudamérica
Las tierras de oro
Jago Cooper, arqueòleg especialitzat en l'Amèrica del Sud, mostra com eren i quin va ser el destí de les dues societats que van brillar per la seva cultura, la seva organització i el seu or l'any 700 dC. Es tracta dels Tairona i els Muisca, pobles arrelats a la terra del Dorado, a Colòmbia.
Documentals
Durada: 40'